Advertoriaali: Lignell & Piispanen sekä Kouvolan Lakritsi loivat uuden liköörin
Lignell & Piispanen ja Kouvolan Lakritsi loivat yhdessä uuden liköörin.
Advertoriaali:
Kaksi kotimaista laatutekijää – Lignell & Piispanen ja Kouvolan Lakritsi – ovat yhdistäneet voimansa luodakseen uudenlaisen makuelämyksen. Tuloksena on Kouvolan Lakritsi Shot, syvän musta, pehmeä ja täyteläinen likööri, joka hurmaa aidolla lakritsin maulla ja hienostuneella makeudella.
Kouvolan Lakritsi Shot on valmistettu aidoista Kouvolan Lakritsin raaka-aineista, mikä takaa tutun, tunnistettavan lakritsin maun – nyt nestemäisessä muodossa. Juoman alkoholia on 21 %, ja sen nautintasuositus on jääkaappikylmänä shottina, cocktailien osana tai vaikka jälkiruoan seurana.
Juomaposti pääsi kokeilemaan tätä suomalaisille nostalgista Kouvolan Lakritsi Shot -likööriä ja haastattelemaan Lignell & Piispasen markkinointipäällikön Mari Haaksluotoa uuden juoman makuprofiilista ja miten juomaa voi hyödyntää kesäisien juomien valmistamisessa.
Millainen on uuden lakritsin makuisen tuotteen konsepti?
Maailman parhaasta lakritsista valmistettu maailman paras lakritsishotti. Rento, aikuisille suunnattu herkku juhliin ja hetkiin ystävien seurassa. Parasta hyvässä seurassa.
Mikä inspiroi valitsemaan juuri Kouvola Lakritsin uuden tuotteen pääkumppaniksi?
Kouvolan Lakritsi on laadukas ja tunnettu brändi. Heidän valintansa lakritsishot -tuotteen pääkumppaniksi oli luonnollinen ja hyvä valinta, kun halusimme tehdä maailman parhaan lakritsishotin.
Onko makuprofiili suunniteltu enemmän suomalaiselle kuluttajalle vai kansainväliselle yleisölle?
Makuprofiili on suunniteltu kaikille lakritsin ystäville, suomalainen ja kansainvälinen yleisö on tässä hyvin samankaltainen.
Miten lakritsin maku on yhdistetty muihin mahdollisiin makuelementteihin tuotteessa (esim. yrtit, sitrus, marjat)?
Lakritsi toimii erittäin hyvin sitrusmakujen ja kirpeiden marjojen esim. vadelman kanssa. Myös inkivääri on maultaan hyvä pari lakritsin kanssa.
Miten tuotteen makeus- ja alkoholitason tasapaino on suunniteltu – enemmän jälkiruokamainen vai monikäyttöinen?
Kouvolan Lakrtitsi Shot on 15 % likööri. Tuote on monikäyttöinen ja toimii sellaisenaan, drinkeissä ja vaikka jälkiruokien kastikkeena.
Millaisia testiryhmiä tai aistinvaraisia arviointeja on käytetty kehityksessä?
Lopullinen maku on löydetty useiden eri testiversioiden kautta, tavoitteena oli saada tuote maistumaan maailman parhaalta lakritsilta shottimuodossa ja onnistuimme siinä. Kokeneet testaajat löytyvät oman henkilökunnan toimesta, maistellaan ja kommenttien pohjalta kehitetään tuotetta eteenpäin, kunnes olemme tyytyväisiä lopputulokseen.
Mikä on ollut lakritsinmaun vastaanotto ulkomaalaisilla markkinoilla?
Tuote on herättänyt kiinnostusta Keski-Euroopassa, mutta tuote on vielä sen verran uusi, ettei sinne ole ehtinyt.
Millainen rooli lakritsiliköörillä nähdään olevan cocktailissa – pääraaka-aine vai makulisä?
Lakritsilikööri on loistava makulisä useisiin cocktaileihin, mutta nostaa päätään myös pääraaka-aineena. Sour- ja mule- tyyppiset cocktailit ovat jo pitkään trendanneet Suomessa ja lakritsilikööri on erinomainen valinta tämän tyyppisten cocktailien pääraaka-aineeksi. Lakritsi antaa oman persoonallisen lisänsä cocktaileihin.
Oletteko kehittämässä kesäisiä signature-drinkkejä tapahtumiin tai promootiokäyttöön?
Kyllä, esim. Lakuremix on helppo ja todella hyvä drinkki kesän menoihin, se vastaa kuluttajien tarpeeseen tehdä jotain erilaista nopeasti ja helposti.
Millaisia makuparituksia olette huomanneet toimivan erityisen hyvin lakritsin kanssa – esim. sitrus, chili, kahvi, vanilja?
Sitrushedelmät, vadelma, inkivääri, maitokahvi, kaakao, kaikki nämä toimivat erinomaisesti.
Onko tavoitteena tehdä helposti valmistettavia reseptejä kotibaarimestarille vai monimutkaisempia ravintolakäyttöön?
Molempia tarvitaan ja varmasti molempia tullaan tekemään. Alkuun on tullut kaikki helpoimmat ja nopeimmat, joista hyötyvät kuluttajat ja myös ravintola-asiakkaamme.
Millaisia visuaalisia elementtejä (koristeet, värit, tarjoiluastiat) aiotte hyödyntää lakritsin kanssa kesädrinkeissä?
Varsinkin ennen kevään ja kesän aikaan kaikkea värikästä ja rohkeasti erilaisia tarjoiluastioita. Keltainen, vaaleanpunainen ja musta ovat erittäin toimivat värit Lakritshotin kanssa, näitä tullaan hyödyntämään. Sitruunalakritsi, vadelma, raidalliset värikkäät pillit yms.- sopivat hyvin Kouvolan Lakritsi Shotille.
Mitä makupareja ehdottaisit uudelle lakrsitsinmakuiselle tuotteelle?
Sitruuna, vadelma, inkivääri, suklaa/kaakao (varsinkin lämpimänä), sitruuna- tai vadelmasorbetin kastikkeena, maitokahvijuomat.
Aiotteko hyödyntää lakritsikonseptia myös muissa tuotteissa – esim. glögissä, RTD-juomissa tai alkoholittomassa versiossa?
Kehitteillä on!
Oletteko harkinneet yhteistyötä muiden makubrändien tai artesaanimakeisten valmistajien kanssa?
Olemme harkinneet ja olemme hereillä koko ajan mikäli jotain mielenkiintoista tulee vastaan, uteliaasti tutkien erilaisia vaihtoehtoja!
Juomaposti kokeili uutta Kouvolan Lakritsi Shottia, todeten että tuote on erinomainen, niin suolaisen kuin makean syötävän kanssa. – Jälkimaku on pehmeä, juuri sopivan lakritsinen jota voi sekoittaa juomaan tai nauttia shottina.
Lisää tietoa tuotteesta löydät täältä. Kouvolan Lakritsi Shot on myynnissä Alkossa.
Kuvat: Heli Savolainen, Lignell & Piispanen