Kuuman kelin siideri-spritz
Kokeile kesän virkistykseksi trendidrinkki spritziä siiderillä!
Apero Spritz on ollut aurinkoisten terassien trendidrinkki jo muutaman vuoden. Itse spritz -drinkit ovat kotoisin Italiasta ja maultaan kevyitä sekä pirskahtelevia. Niiden historia juontaa Pohjois-Italiaan, joka oli parisataa vuotta sitten Itävallan hallinnassa ja näin sinne levisi itävaltalaisten tapa jatkaa viiniä soodavedellä. Tästä on syntynyt ”alkuperäinen” spritseri eli (valko)viinisooda, jota edelleen juodaan laajasti mm. Itävallassa ja Unkarissa, valkoviinin lisäksi myös rosé- tai punaviinistä tehtynä. Nimi spritz tulee hauskasti saksan kielen sanasta “spritzen”, joka tarkoittaa vaikka loiskahdusta.
Nykyään spritzerissä on soodaveden lisäksi usein jotain bitteriä tai mehua ja kuohuviiniä. Tunnetuimmassa spritzerissä, Apero Spritzissä on Aperol -bitteraperitiiviä, prosecco-kuohuviiniä ja soodavettä ja se tarjoillaan viinilasista jäiden ja appelsiiniviipaleen kera, mutta terasseilta löytyy vaikka mitä versioita spritzeristä.
Perusohje spritzeriin on kaksi osaa bitteriä, kolme osaa kuohuviiniä ja yksi osa soodavettä, mutta voit kokeilla vaihtaa kuohuviinin siideriin.
Siideri Spritz
- 6 cl Camparia
- 9 cl kuivaa omenasiideriä
- 3 cl soodavettä
- Mintunoksa
Laita viinilasiin tai isoon drinkkilasiin jäitä. Kaada Campari, siideri ja soodavesi lasiin, sekoita varovasti lusikalla ja koristele.
VINKKI: Jos haluat takuuviileän juoman, käytä hieman paksuseinäisempiä laseja ja laita ne hetkeksi pakkaseen.
Kuvat: Anikó Lehtinen
Katso myös:
Viikon olut- ja ruoka-pari: Halloumi-melonisalaatti makealla olutbalsamicolla