Advertoriaali: Kuplivilla Master Classeilla sekä tietoa että nautintoa!
Advertoriaali: Kuplivalla viiniristeilyllä Tallink Silja Linen Baltic Princess -laivan 5.9. lähdöllä saat lasikaupalla tietoa ja nautintoa Master Class -viiniluennoilla ja työpajoissa, joissa on mahdollisuus kuunnella asiantuntijoita ja maistella samppanjatalojen tuotteita, osallistua juusto ja viini -tastingiin sekä päästä tutustumaan nyt pinnalla oleviin spritz-juomiin.
Ihminen oppii parhaiten kaikkien aistien avulla ja tekemällä. Tämän voi itse todeta Kuplivan viiniristeilyn Master Class -luennoilla ja työpajoissa, joissa pääsee kuulemaan, tekemään ja maistelemaan erilaisia kiinnostavia kuohuvia juomia. Master Class tarkoittaa suomeksi alkoholiaiheista, viihteellistä tietoluentoa, jossa suuressa osassa ovat myös maistettavat juomat, tässä tapauksessa erilaiset kuohuvat juomat kuten samppanja, prosecco ja spritzerit.
Syvemmälle kuplien saloihin
Etukäteen ilmoittautumalla Master Class -maisteluluennoilla on mahdollisuus kuunnella ja maistella Charles Heidsieck- ja Laurent-Perrier -samppanjatalojen tuotteita, osallistua The Art of Prosecco by Zoninin juusto ja viini -tastingiin sekä päästä tutustumaan pinnalla oleviin spritz-juomiin Nigab Aperitivo Experience -työpajassa.
-Halusimme Kuohuvalle viiniristeilylle aiheeseen liittyvää tietoa ja nautintoa tuovaa ohjelmaa, kertovat Tallink Duty Freen Beverage Manager Kristin Reinsoo ja Wine Category Manager Annamari Nikkel. – Master Classeilla haluamme myös vinkata kuohuvien juomien monikäyttöisyydestä ja tarjota asiakkaille räätälöityä, syvempää tietoa ja tietysti myös ainutlaatuisia juomia.
Annamari Nikkel vinkkaa, että Master Classeille kannattaa ehdottomasti osallistua, näissä kun pääsee kyselemään asiantuntijalta suoraan syventäviä kysymyksiä ja työpajoissa taas oppii myös käytännön kautta. – Nämä tilaisuudet tuovat risteilyn antiin lisää syvyyttä, on sitä sitten alan intohimoinen harrastaja tai kiinnostunut aloittelija. Muista kuitenkin ilmoittautua etukäteen, ne täyttyvät nopeasti, hän summaa.
Aperitivo Experience – opi tekemään spritz-cocktaileja
Spritz-cocktailit ovat olleet aurinkoisten terassien trendidrinkkejä jo muutaman vuoden ja ne ovat myös erinomaisia aperitiivejä raikkaan makunsa takia. Spritz -drinkit ovat kotoisin Italiasta ja maultaan kevyitä sekä pirskahtelevia. Nimi spritz tulee hauskasti saksan kielen sanasta “spritzen”, joka tarkoittaa loiskahdusta. Yleensä spritz-juomissa on mietoa likööriä tai bitteriä, kuohuvaa ja soodavettä ja ne tarjoillaan viinilasista jäiden ja sitrusviipaleen kera.
Kuplivan viiniristeilyn Aperitivo Experience -työpajassa pääsee itse oppimaan tämän aromaattisen raikkaan spritz-cocktailin valmistuksen ja kuulemaan lisää siitä englanniksi Spritz-mestari Niklas Björkqvistin opeissa. Tämän Master Classin jälkeen pystyy itsevarmasti isännöidä omia hetkiä aperatiivien äärellä!
The Art of Prosecco by Zonin – viinin ja juuston herkullinen liitto
Usein juustoja yhdistetään punaviinin kera, mutta prosecco on myös erinomainen juustojen kumppani hedelmäisen kuivan arominsa takia. Herkkujuustojen kanssa kokonaisuuden kruunaavat proseccon hiilidioksidikuplat, jotka raikastavat juustojen maun ja pyyhkivät makumuistin, niin että jokainen suupala maistuu kuin ensimmäiseltä.
Italian tunnetuimpiin proseccoihin kuuluva Zonin -talo tuo kuohuvat maistatukseen juuston kera ja yhdessä nämä kaksi nostavat sekä juuston että viinin uudelle tasolle. Master Class -luennoitsijana englanniksi toimii sommelier Joakim Lobelius.
Tutustu Laurent-Perrierin ainutlaatuisiin kupliin
Tällä Master Classilla tehdään ainutlaatuinen tutustumismatka arvostetun samppanjatalo Laurent-Perrierin tuotantoon. Tämä vuonna 1812 perustettu, yhä perheomisteinen samppanjatalo on ollut aina yksi Champagnen alueen pioneereista ja innovaattoreista. Nykyisen muotonsa ja kansainvälisen menestyksensä Laurent-Perrier on saavuttanut Bernard de Nonancourtin johdolla, joka keskittyi talon tyylin luomiseen ja uusiin teknisiin lähestymistapoihin viininvalmistuksessa. Nyt taloa johtavat de Nonancourtin tyttäret Alexandra ja Stéphanie de Nonancourt.
Tilaisuudessa pääsee kuulemaan mitä kaikkea samppanjatalon tunnusomaiseen tyyliin tarvitaan tuotannon puolella, lisäksi tietysti tutustuu talon ainutlaatuisiin tuotteisiin. Samppanjatastingiä ohjaa suomeksi DipWSET Tiina Tuomainen.
Charles Heidsieck -samppanjatalon syvyydet
Baltic Princessillä pääsee kurkistamaan Charles Heidsieck -samppanjatalon historiaan ja nykyiseen viininvalmistusfilosofiaan samalla maistellen NV-samppanjoita yhdessä viimeisimmän Blanc de Millenaires -vuosikerran kera.
Charles Heidsieck -samppanjatalon synty ajoittuu vuodelle 1851, jolloin nuori Charles Heidsieck irtaantui perheestään perustaakseen omaa nimeään kantavan samppanjatalon haaveenaan tehdä aidosti erilaista samppanjaa. Charles Heidsieck on nykyään yksi palkituimmista samppanjataloista. Nykyisin talon kellarimestarina toimii vuonna 2023 pestissään aloittanut Elise Losfelt.
Charles Heidsieck Master Class -luennoitsijana toimii Patrik Haga.
Kuplivat juomat valtaavat Turusta lähtevän Baltic Princess -laivan 5.9. lähdöllä. Tällä Kuplivalla viiniristeilyllä pääsee osallistumaan kuohuviineihin ja samppanjoihin keskittyviin viinimessuihin, nauttimaan samppanjatalon isännöimän menun ja käymään kupliviin juomiin keskittyvillä Master Class -maisteluluennoilla. Viinimessujen sisäänpääsylipun (39 €/hlö) hintaan sisältyy kahden päivän messulippu, tervetulopussi, maistelulasi, ja tasting-kuponkeja.
Varaa Master Class -luentosi ennakkoon (hinta 25 euroa/osallistuja, osallistujamäärä väh. 10 hlöä, paikkoja rajoitetusti). Matkan valittuasi löydät Viinimessujen sisäänpääsyliput ja Master Class -luennot Lisäpalvelut laivalla -osiosta.