Kuiva omenasiideri maustaa sisilialaisen arancinin
Eilisen risotosta voi tehdä maukkaita friteerattuja riisijuustopallosia eli arancineja. Tämä herkku on kotoisin Sisiliasta ja siihen voi upottaa niin risoton kuin juustonkin jämät. Kuiva omenasiideri sopii erinomaisesti arancinin notkistajaksi ja ruokapöydässä sen hedelmäinen aromi keventää riisipallosen tuhtiutta.
Siiderinen arancini ja savupaprikadippi
- 5 dl eilispäivän (tai vasta valmistettua) risottoa (voit käyttää risotossa myös nesteenä kuivaa omenasiideriä)
- 1 kanamuna
- 1 dl hienoksi raastettua gouda-juustoa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl korppu/pankojauhoja
- 1 dl omenasiideriä
- Noin 5 dl rypsiöljyä
- Persiljaa koristeeksi
Savupaprikadippi
- 1 dl majoneesia
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 2 rkl kuivaa omenasiideriä
- 1 tl savupaprikajauhetta
- ripaus bbq/grillimaustetta
- suolaa ja mustapippuria
Tee dippi sekoittamalla ainekset, maista, mausta ja laita viileään.
Laita laakeille lautasille erikseen vehnäjauho, korppujauho ja sekoittaen siideri ja kanamuna. Kuumenna öljy korkealaitaisessa kattilassa. Sekoita kylmään risottoon juustoraaste ja muotoile kosteilla sormilla pieniä pallosia massasta. Pyöritä ne vehnäjauhoissa, kanamuna-siideriseoksessa ja korppujauhoissa ja paista kullankeltaiseksi.
Silppua valmiiden arancinien päälle persiljaa ja tarjoa dipin sekä viileän, kuivan omenasiiderin kanssa.