Kotiolutposti: Tripel Maistilan malliin
Kokeile Maistilan mainiota Tripel-reseptiä kotona.
Tällä reseptillä valmistat Maistilan Tripelin kotioloissa.
Mallasprofiili
Cháteau pils 75 %
Torrefied wheat 7,4 %
Acid malt 2,5 %
Inverttisokeri (70 %) 7,9 %
Candymix light (73 %)
kandisokeri (Castle malt) 4,2 %
Humalointi
60 min, Saaz: 9,3 IBU
60 min, East Kent Goldings: 10 IBU
60 min inverttisokeri + kandisokeri
20 min, East Kent Goldings: 12,3 IBU
10 min, inkivääri: 4,0 g*
10 min, meleguettapippuri: 4,5 g*
10 min, korianteri: 11 g*
Hiiva
Hiiva: WLP500
Mäskäys:
51°C 20 min,
64°C 60 min
76°C 5 min
Keittoaika 90 min
OG: 1.080
FG: 1.010
IBU: 31,6
Muista: Kunnon hiivastartteri ja kunnon ilmastus. Lisää hiiva 19-asteiseen vierteeseen ja pidä suunnilleen tässä lämmössä ensimmäiset 24 tuntia. Sen jälkeen nosta lämpötila 23-asteeseen.
Lisää mausteet 10 minuuttia ennen keiton loppua erillisessä pussissa:
Inkivääri tuoreena, suikaloi ohuita siivuja. Meleguettapippuri kokonaisena. Murskaa kokonaiset korianterit rouheeksi, ei jauhoksi asti.
Resepti on julkaistu: Olutposti-lehden numerossa 4/2021.
Lähde: Maistila