Juomapostin viiniraadin 10 parasta kuohuviiniä alle 20 eurolla
Viinimestari Sanna Kissakangas ja kokki, ruokatoimittaja Teresa Välimäki vierailivat Juomapostin viiniraadissa päätoimittajamme Anikó Lehtisen kanssa arvioimassa valko- ja kuohuviinejä.

Teresa Välimäki, Sanna Kissakangas ja Anikó Lehtinen.
Sanna Kissakangas (ent.Pöyry) on monelle tuttu viinitastingeistaan ja aikakauslehtien palstoilta, joihin hän on kirjoittanut niin vanhasta lempiaiheestaan samppanjasta kuin muistakin viineistä. Sanna on suosittu tastinginpitäjä, joka hurmaa tietämyksellään ja tarinoillaan niin viineihin tutustujat kuin niistä jo tietävät. Terävän kynänsä ja tastingiensa lisäksi Sanna on aktiivinen myös sosiaalisen median tilillään Instagramissa, jossa hän jakaa sekä viinitietoutta, matkailuvinkkejä, Helsingin urbaania luontoa että jalkapallointoa! Seuraa Sannaa Instagramissa @sannakissakangas.
Teresa Välimäki on tv:stäkin tuttu kokki, ruokatoimittaja ja -kirjailija, jonka resepteistä saa nauttia niin lehtien sivuilla kuin keittokirjoissakin. Teresa on pyörittänyt ravintoloita yrittäjänä, työskennellyt ravintolakokkina ja hän on suvereeni niin kameran edessä kuin ruokakuvauksissakin. Teresaa voi myös kuulla Perunateatteri -ruokapodcastissa yhdessä Kirre Rainoksen ja vaihtuvien vieraiden kanssa. Kurkista Teresan Instagramiin @teresavälimäki.
Arviointiraati piti maistettujen viinien tasoa korkealaatuisena ja tuotteista paljastui monta uutta ystävään maistelun jälkeen, joita voi käyttää vaikka tulevissa tastingeissa, ihasteli Sanna. Raati mietti myös laajasti viineille erilaisia ruokasuosituksia, olihan pöydän ääressä pitkän linjan kokki-ruokakirjailija ja kaksi muutakin makujen ammattilaista – samalla mietittiin hieman, mihin tilaisuuteen ja mielialaankin viinit sopisivat. Ammattimaisen maistelun ja arvioinnin lisäksi raatilaiset olivat kaikki yhtä mieltä siitä, että tilaisuus oli hauska! Mutta näinhän se on – viini on parasta hyvän seuran kanssa, todettiin yhteen ääneen lopuksi.
Lue arviot:
Maison du Vin Crémant de Loire Brut – Tuoksussa paljon vihreää yrttisyyttä, lipstikkaa ja salviaa, maussa suuta hivelevät kuplat tuovat raikkautta viiniin. Yrttisen, raaka-marinoidun kalan tasapainoinen pari.
Think Organic Spumante Extra Dry – Herkkää, valkoista kukkaa tuoksussa, joka tuo mieleen kevään. Poreilevassa maussa tuntuu häivähdys jasmiinia, makukokonaisuus on hienostuneen maistuva vaikka seurusteluun.
Villa Loren Prosecco Extra Dry – Hedelmäisessä aromissa hento päärymäinen aromi, samalla kun kuplat kutittelevat hyvällä tavalla suuta. Hyvä makupari vaikka äyriäispadalle.
Moshi Moshi Sparkling Extra Dry – Tuoksussa mukavasti raikasta hedelmää ja keväinen yrttisyys. Aperitiiviksi sopiva raikas ja tasapainoinen kuohuviini, joka on omiaan myös erilaisten napostelupalojen kera.
Corvezzo Organic Prosecco Rosé Extra Dry 2024 – Ilmavan kupliva prosecco, jonka aromissa löytyy tasapainoisesti punaherukkaa ja punaisia marjoja. Kuohuva rosé, jonka voi tarjota vaikka lohikalaruokien kera.
Dominio de la Vega No23 Expression Cava Reserva Brut – Aromiltaan hieman voinen, suutuntumaltaan kermamainen cava, jonka maku kasvaa loppua kohti. Ryhdikäs ja hienostunut kokonaisuus hitaasti nautittavaksi.
Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson Rosé Brut – Samppanjamaiset kuplat ja aromin punaherukkaisuus tekee kuohuviinistä arvokkaan oloisen, siinä ollen myös kellaripotentiaalia. Kaunis yleisviini koko aterialle.
Bernard-Massard Cuvèe Organic Brut – Viheromenaisen raikas, aromiltaan hennon makea ja hapokas viini, jonka maussa on laadukas tasapaino. Hauska pari kermaisille piiraille.
Veuve Ambal Grande Cuvée Crémant de Bourgogne Brut – Klassinen, aperitiiviksikin sopiva crémant, jonka maku nousee loppua kohti, jääden pyörimään herkullisesti suuhun.
Verrocchio Prosecco Brut – Kevyen päärynäinen ja hentoja vihreitä sävyjä antava, keskihapokas prosecco, jonka maku kuiva ja hieman aprikoosinen. Sitruunasiian hyvä kaveri.