Helppoa juotavaa: Tammikuun ruokaretki: Ravintola Fat Lizard

Hyvää kannattaa kuulemma odottaa. Fat Lizardin— “panimoravintolaa” oli odotettu jo pitkä tovi, mutta metroaseman viereen suunniteltua ravintolaa ei ymmärrettävästi alettu avaamaan ennen kuin se metro lopulta kulkee. No, nyt kulkee ja ravintola on auki. Olutkulttuuriseuran kanssa testaamaan. Juomat pääosin Fat Lizardilta, ruokapuoli Treffi-pubin kautta, pääkaupunkiseudun ainoa puukäyttöinen pizzauuni. Lähtökohdat olivat lähes täydelliset.
Vierailumme alkoi kuitenkin melko epätäydellisesti. 18:30 pyydetty varaus oli merkitty 20:15, joten todennäköisesti ei tarvinut odottaa myöskään ketään puhumaan ravintolasta/panimosta kuten oli luvattu. Kymmenhenkiselle seurueellemme saatiin lopulta melko nopeasti järjestettyä paikat kabinetin puolelta, mutta sen jälkeen juuri mikään ei ollutkaan nopeaa.
Jo oluiden saamisessa kesti kohtuuttoman kauan, ja olutlista oli tulostettu kuitille, jonka tuotteista osa oli merkattu loppuneeksi ja osa oli lopussa vaikkei sitä oltu merkattu. Poistuessa huomasin että hanoissa oli ainakin lätkät yli tuplamäärälle oluita, jostain syystä näitä ei vain listaan asti oltu saatu. Pitkästä odotuksesta huolimatta annoksemme eivät tulleet läheskään yhtä aikaa. Omani unohtui henkilökunnalta kokonaan ja pahoittelun sijaan reaktio oli olkavarren paijaus ja ivaileva— “kyllä sinullekin vielä ruokaa saadaan”. Ehkä näytin hieman surkealta, ja alkukankeutta voi ja saa tässä vaiheessa ravintolalla vielä olla, mutta jonkinlaiset käytöstavat luulisi kuitenkin henkilökunnalta löytyvän.
Illan kruunasi jälkiruoka jonka kaveriksi tilattu olut saapui vasta kun annos oli jo syöty. Tämän jälkeen odotimme tilattua laskua yli 20 minuuttia. Laskun summakin oli hivenen liian suuri verrattuna saatuihin tuotteisiin, mutta tämä ei ollut laskuvirhe. Ravintola on vain hinnoitellut itsensä hieman yläkanttiin. Ainakin pizzat olivat pääkaupunkiseudun kalleimmasta päästä, vaikka laadullisesti matkaa terävimpään kärkeen jäi reilusti. Tietysti niin kauan kuin asiakkaita riittää, hinta on kohdallaan? Poistuimme ravintolasta pääruoat (nopeita annoksia, kuten cheese steak, pizza, lobster roll) ja muutaman jälkiruoan (crack pie) syöneenä noin 2,5 tunnin jälkeen. Jossain muualla siinä ajassa söisi kolminkertaisen määrän ruokalajeja.
Ensimmäisestä vierailusta ei jäänyt suurta halua käydä uudestaan, mutta jos positiivisia arvioita alkaa kuulua enemmänkin, annan toisen mahdollisuuden. Osa ruoista, lähinnä cheese steakit, oli varsin hyviä. Seurueemme pizzan tilaajat arvioivat ruokansa keskimäärin arvosanalla 3/5 ja lobster rolliin haksahtanut muistaakseni 1/5. Kehittämiskohteet eivät siis rajoitu pelkästään palveluun. Kehityskelpoinen paikka tämä kuitenkin on, joten ehkä vielä joskus.—
Hyvää saa vielä hetken kuitenkin odottaa.