Hartwall ja Omenasieppari yhteistyössä: Cider of Opportunities

Hartwallin omistama Helsinki Bryggeri -panimo on lanseerannut Omenasiepparin kanssa yhteistyössä tehdyn omenasiiderin. Omenasiepparin keräämistä omenoista syntyi Cider of Opportunities -siideri, jossa omenoiden kerääjien on vamman tai diagnoosin takia ollut hankalaa päästä työmarkkinoille. Hartwallin ja Omenasiepparin yhteistyöjuoma on nyt saatavilla Helsinki Bryggeristä.

Helsinki Bryggerissä Sofiankadulla on tänä syksynä kuplinut siideri, joka on tehty yhteistyössä Omenasieppareiden kanssa.

– Siiderissä on mehua, jonka omput ovat keränneet lähiseudun pihoista ihmiset, joiden on vamman tai diagnoosin takia ollut hankalaa päästä työmarkkinoille ja yhdenvertaiseksi osaksi yhteiskuntaa. Siepparina jokainen saa työstään palkan ja mahdollisuuden näyttää mihin pystyy, kertoo Omenasiepparien toimintaa luotsaava Susanna Pykäläinen.

Omenat on kerätty Uudeltamaalta tämän syksyn sadosta.

– Olen nauttinut Omenasiepparina olemisesta tasa-arvoisen tekemisen ja aidon kumppanuuden vuoksi. Kaikki ovat kavereita ja kukaan ei yritä nousta toisten yläpuolelle tai painaa toista, kertoo Omenasiepparina toimiva Janne Andronikos.

– Yhteistyö Omenasiepparin kanssa on sujunut mainiosti. Ihmiset saavat ekstraomenansa hyötykäyttöön, meidän panimomestarimme saa verratonta mehua kattilaansa ja mikä tärkeintä, siepparit pääsevät palkkatöihin,  summaa Helsinki Bryggeriä vetävä Hartwallin Elina Deligeersang.

Hartwallilla yhteistyö ei jäänyt vain mehukauppoihin.

– Innostuimme tästä tosi paljon! Haluamme oppia lisää siitä, miten saisimme ravintola-alalle lisää osaajia, joiden työkyky poikkeaa normista ja palkkatöitä on vaikeaa saada. Meidän hommamme täällä Bryggerillä on tuoda ihmiset yhteen hyvän juoman äärelle. Siksi olemme kutsuneet myös ravintola-asiakkaitamme kuulemaan lisää aiheesta suoraan Omenasieppareilta ja muilta asiantuntijoilta, Deligeersang sanoo iloisena.

Siideri on kuiva panimosiideri, jossa on panimon mukaan aidon omenan maku. Cider of Opportunities -siideriä on valmistettu rajattu erä, ja sitä on nyt saatavilla Helsinki Bryggeri -ravintolan hanoista.

Lähde ja kuva: Hartwall

Katso lisää:

Hartwallin syksyn uutuudet – holittomia oluita, Oktoberfestiä ja blond alea