Hangaround & Nobody Brewing juhlistaa 100. valmistuseräänsä

Jyväskyläläispanimo tuotti sadannen valmistuseränsä kunniaksi tuhdin uutuuden.

Vuodesta 2018 toimineen Hangaround & Nobody Brewingin 40100 Jyväskylä 10,5 % barley wine on panimon sadas tuote.

pullo

”Vuonna 2016 aloittamamme kotipanimoharrastus lähti niin sanotusti lapasesta huhtikuussa 2018, kun julkaisimme ensimmäinen kaupallisen oluemme Håller Din Tunkkenin. Alkuvaiheessa ajatuksena oli tehdä olutta pikkuhiljaa, ehkä yksi olut kuukauden parin välein ja pitää tuotannossa maksimissaan pari olutta kerralla. Päätimme jo kauan sitten, että jos sadanteen erään päästään, on juhlaoluen oltava iso! Iso, vahva, roteva, ryhdikäs ja täyteläinen. Mietimme asiaa, ja kaikki nämä ominaisuudet löytyvät barley wine-tyylilajista, joten siitäpä idea reseptiikalle sitten lähti”, kertoo Hangaround & Nobody Brewingin Pekka Korhonen.

Panimon barley wine -suunnitelman avuksi kutsuttiin jyväskyläläiset kotiolutosaajat Panimo Duunin Jouni Raninen ja Pekka Vesala.

”Herrojen avustuksella käsissämme on siis sadas erä, joka julkaistaan juhlan kunniaksi 0,75 l pulloissa. Emmepä olisi vielä aloittaessamme vuonna 2018 uskoneet, että jonain päivänä oltaisiin tässä, huh huh!”, lisää Korhonen.

Juhlaolut on tällä hetkellä saatavilla Jyväskylästä (Bar Explosive, Harry’s ja Vihreä Haltiatar).

Lähde ja kuva: Hangaround & Nobody Brewing