Fiksuviinibaarissa asiakaselämyksiä fiksulla hinnalla
Somestakin tuttu, viinipalvelu Fiksuviinin Henry Johansson avasi syksyllä laadukkaiden viinien baarin Helsingin keskustaan Annankadulle. Baarissa pyritään tarjoamaan viinielämyksiä kohtuuhinnalla, korkaten välillä myös vaihtuva pullo kiinnostavaa, arvokkaampaa viiniä.
Sosiaalisessa mediassa, mm. Instagramissa ja TikTokissa viinivinkkejä ja -arvoita jakava Fiksuviinin Henry Johansson avasi päätyönsä, Galatean maahantuonnin ohella Annankadulle Fiksuviini pop up-baarin, joka on auki 20.12 asti. Ravintolaa pyörittää CMB Ravintolat ja viinibaarin emäntänä toimii kokenut ravintola-alan ammattilainen Heli Jääskeläinen, jolle vini on mutkaton ja luonnollinen juoma.
Johanssonilla itsellään on pitkä kokemus sekä maahantuonnista että ravintolatyöstä, joten tietoa ja taitoa baarin avaamiseen on. Mutta mistä idea lähti omaan viinibaariin?
– Fiksuviinibaari on meidän loppuunmyytyjen messujen jatkumo, kertoo Johansson. – Meitä pyydetään järjestämään messuja, mutta niiden ongelmana on järjestelyjen raskaus suhteessa aukiolotunteihin. Viinibaarissa voimme jalkauttaa samaa filosofiaa mutta useampana päivänä.
Johanssonin mikaan Fiksubaarin idea perustuu asiakaslähtöisiin viinielämyksiin kohtuuhinnalla.
-Viinifilosofiamme on sekoitus messuja, italialaista aperitivo-hetkeä ja espanjalaista korttelibaaria. Tarjoilemme asiakkaille pöytiin edullisia viinejä (5-11€/12cl) laseittain Riedelin Veloce -laseista. Vaikka hinnat ovat edullisia, on meillä valikoimassa mm. samppanjaa ja Brunelloa. Lisäksi aperitivo-hengessä asiakkaat saavat jotain pientä vegaanista suolaista kuten noripoppareita, sipsejä tai oliiveja viinien kanssa ilman eri maksua. Musiikki saa kuulua baarissa ja ilmassa voi olla vauhdin ja vaaran tuntua.
Loosen entisen Iggy’s-baarin paikalla oleva Fiksuviinibaari onkin rento ja hieman erilainen paikka nauttia viiniä. Isot ikkunat, rennot istuimet ja värikäs sisustus tekee hinnan ja palvelun lisäksi baarin helposti lähestyttäväksi ja mukavasti hieman olohuonemaiseksi.
Fiksuviini on tuonut ravintolalle valikoiman, joka mukailee yrityksen valikoimaa. Viinejä yhdistää hyvä hinta-laatusuhde, joka jalkautuu suoraan asiakkaille. Viinit tarjoillaan pääasiallisesti 12 cl annoksina ja kaikki viinit ovat saatavilla laseittain. Lisäksi ”päivän pullo” on jotain hieman erikoisempaa, jonka hinnoittelu on aina 3€/6cl. Päivän pullosta kerrotaan Fiksuviinin s-postin tilaajille kerran viikossa, pääasiassa nämä pullot ovat saatavilla keskiviikkoisin ja torstaisin.
Tarjoilu on tärkeässä osassa baarissa, Johansson uskoo palvelun ja kohtaamisten voimaan: – Pöytiin tarjoilu on oikeasti baarissa se siistein juttu. On niin mageeta mun mielestä istua ja palvelu pelaa.
Rennossa baarissa onkin mukava istuskella pidempään, varsinkin kun viinin valinta on tehty helpoksi. Pöydillä on pahvisia kortteja, joihin merkitään tiskillä ruksejä sen mukaan, kuinka monta ja minkä hintaista viiniä pöytään on tarjoiltu. Lähtiessä maksetaan pahvin ruksit yhteenlaskien. Hinnat ovat selkeästi Helsingin keskustan viinihintoja kohtuullisemmat, mutta Johansson uskookin volyymin voimaan. – Jos viinit ovat kohtuuhintaisia, asiakas viihtyy pidempään ja tilaa enemmän, kertoo hän.
– Haluan uskoa, että viinibaarissa tärkentä on mukava henkilökunta, hyvä fiilis jota tukee hyvät viinit ja kohtuullinen hinnoittelu. Meidän pitää luoda elämyksiä ja siihen ei riitä viinivalikoima. Elämykset luodaan kohtaamisilla, pohtii Johansson. – Baariin pitäisi tulla pitämään hauskaa ja nauttimaan. Viini on vain viiniä ja se on hauskaa. Sitä ei tarvitse ottaa liian vakavasti.
Fiksuviinibaari
Annankatu 21, 00100 Helsinki
Avoinna ke-la klo 16-22
Kuvat: Anikó Lehtinen