Eräsmies: Brunehaut Abbaye de Saint-Martin Brune 8%
[English Below]
Tuntuu että moni hyvä olut tulee luostarista, johtuukohan se hengellisyydestä vai tuleeko olut ennen sitä?
Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto on tiheää ja muhkeaa mutta samalla hengenvedolla myös todella nopeasti katoavaa sorttia, jää kuitenkin pysyvästi sellaiseksi puolen sentin vaahdoksi.
Aromipuolella löytyy rusinoita, tummia hedelmiä, aprikoosia ja sokeria sekä wanha kunnon belgialainen hiiva.
Maku:
Todella pehmeä ja paksun suutuntuman omaava olut. Maussa on intensiivistä makeutta joista rusina tai taateli puskee kaikista näyttävimmin esille. Makeat maltaat erottuvat joukosta karamellisuudellaan.
Maku on yllättävän monipuolinen vaikka makeus onkin se juttu, ruokosokerista diabeetestä puskee kaikkialta mutta kirpeys ja hiilihapotus pitää homman kuitenkin mielekkäänä. Katkeroita on todella maltillisesti jolloin esiintymislava jää enemmän maltaille, sitrusta ja yrttejä kuitenkin yrittää päästä esille.
Sanoisin että nautiskelu olut, makea jopa kinuskinen maku missä sokerinen jälkimaku lämmittävällä alkoholisuudella.
Arvosana 9/10
It seems that many good beer come from abbey’s, is it because spirituality or does the beer comes before that?
Appearance & Aroma:
Foam is really thick and voluminous but also, in same moment it’s really fast disappearing one. Atleast it’s stay on top of beer making half inch coating of foam.
On aroma side there is raisins and dark fruits, appricots and sugar and also good old belgian yeast.
Taste:
Mouthfeel is really soft and thick. In taste there is intensive sweetness, mainly from raisins and dates. Sweet malts are covered with caramel
Taste is suprisingly complex even if the sweeteness is the thing, brown sugar in this beer gives you diabetes but sourness and carbonation keeps it at bay. Bittenress is mild and gives performing stage on malts, citrus and herbs try get more space but left behind.
I would say that this is beer for enjoying, sweet and even caramel taste, witch have sugary aftertaste with warming alcohol
Rating: 9/10