Bönthöö bönthöö: Hotel Haven X Cool Head Brew Sloe Haven -lanseeraustilaisuus
Mitä saadaan, kun yhdistetään yksi Suomen parhaista hotelleista ja yksi Suomen parhaista panimoista? Hotel Haven X Cool Head Brew Sloe Haven -gosen perusteella ainakin todella hyvä “talon olut”.
Helsingin Kaartinkaupungissa sijaitseva viiden tähden Hotel Haven on flirttaillut pienpanimomaailman kanssa jo tovin ja varsinkin hotellin järjestämät olutillalliset ovat niittäneet mainetta. Nyt Havenin olutkonossööri, head waiter— Alexander Winberg oli päässyt ottamaan seuraavan askeleen, kun hotelli oli tilannut oman oluen Cool Headin hapannaamoilta.
Sain kutsun saapua Sloe Haven -nimeä kantavan gosen lanseeraustilaisuuteen Bar Havenin kabinettiin. Tapojeni mukaisesti olin miltei puoli tuntia etuajassa, mutta onneksi en ollut ainoa. Tosin Vaimomatskuu-blogin Jella Bertell oli kuvitellut tilaisuuden alkavan jo neljältä, joten hänellä oli sentään hyvä syy olla aikaisin paikalla.
Eipä hätä ollut kuitenkaan juuri minkään näköinen, sillä jäi hyvin aikaa rupatella Bertellin kanssa, ihastella ympäristöä ja siemailla Winbergin pöytään kiikuttamaa tupla-IPAa. Kai tällaiseen voisi tottua.
Hiljalleen myös muutamia muita vaikuttajia, vai pitääkö nykyään sanoa influencer, saapui paikalle ja pieni porukkamme siirtyi kabinetin puolelle. Cool Headin Pietari Kruusia Winberg odotteli vielä tovin, mutta hänen asemestaan paikalle pölähti panimon markkinamies Aleksi Saikkonen. Mukava oli hänetkin tavata näin virallisesti.
Sen pidemmittä puheitta Sloe Haven alkoi kaatua kutsuvieraiden laseihin samalla kun median edustajat räpsivät kuvia tietysti itse oluesta sekä tarjoiluvadeista (onkohan se edes niiden oikea termi?), joista löytyi pieniä simpukka- sekä kanapee-suupaloja. Jälkimmäiset olivat muuten kasvisversioita, sillä Winbergin mukaan he halusivat tuoda illan teemaa esille jo tässä vaiheessa; Havenin olutillallisella oli tällä kertaa teemana kasvisruoka, jonka juomapuolesta vastasi Pienen Erkki Häme. Itsekin osallistuin illalliselle ja pitää nopeana välihuomiona sanoa, että ruoat ja juomat toimivat mainiosti, mutta NEIPA ei välttämättä ole se kaikista monipuolisin ruokajuoma.
Kun kuvat oli saatu otettua ja yleisö muutenkin rauhoitettua, niin tekijät pääsivät ääneen. Alexander Winbergin lisäksi Sloe Havenista kertoili toki Aleksi Saikkonen, mutta myös etiketin suunnittelija Eeva (jonka sukunimeä en nyt saa millään päähän) avasi hieman omaa rooliaan. Kovin onnistuneen paketin työryhmä oli saanut kasaan, sillä olut maistui hyvältä, mutta se myös näytti hyvältä – niin ulkoa kuin sisältäkin. Yksinkertaisen tyylikäs etiketti kun sopii huippuhotellin tarpeisiin täydellisesti. Pienenä piristysruiskeena vielä “opetustaulumainen” oratuomen oksa luomassa syvyyttä kokonaisuuteen.
Niin, oratuomi, englanniksi sloe. Se oli valikoitunut gosen mausteeksi. Tai siis oratuomen marja. Itselle täysin vieras kasvi, joten en osaa yhtään sanoa, miten sen nyanssit pääsivät oikeuksiinsa maussa. Värissä marjaisuus kuitenkin korostui, sillä Sloe Haven oli herkullisen pinkki olut, josta tiesi jo ulkonäön perusteella sen olevan raikasta.
Ja raikasta se oli. Ensin suu otti vastaan tuhdin verigreippisen sekä punamarjaisen (ehkä sitten se oratuomi?) happamuuden, joka ei hevillä luovuttanut tonttiaan, mutta joutui lopulta taipumaan raivoisan merisuola-aallokon edessä. Saikkonen myönsikin, että merisuolaa oli mennyt keittoon normaalia enemmän ja se kyllä tuntui. Pelkästään positiivisella tavalla.
Huippuolut, ja jo pelkästään senkin takia kannattaa piipahtaa Bar Havenissa oluella. Miljöö on toki plussaa. Muualle Sloe Havenia ei näillä näkymin ole tulossa, sillä ymmärtääkseni koko keitto jää talon sisään. Gosea tulee löytymään aulabaarin lisäksi minibaareista sekä sitä on tarkoitus kokeilla myös shampanjan korvikkeena: pari tölkkiä jääastiaan, kauniit lasit viereen ja koputus oveen. Romantiikkaa minun makuuni.
Pitää nostaa hattua Hotel Havenille, eritoten Alexander Winbergille sekä vihreää valoa näyttäneelle hotel managerille, että ovat uskaltaneet purjehtia pois lager-turvasatamasta ja ottaneet rohkeasti suunnan kohti jotain uutta. Havenin kaltainen viiden tähden hotelli kun toimii pioneerina, niin olemme koko ajan lähempänä sitä tilannetta, että olut ei ole aina vain “yks bisse”, vaan se voi olla myös… Ihan kaikkea.