Artikkelit

Helsingin Kulttuurikasarmi tarjoaa kohtaamispaikan, ruokaa ja juomaa

Helsingissä on juuri avattu monitoiminnallinen Kulttuurikasarmi, jossa voi nauttia niin elokuvien kuin ruuan ja juomankin iloista. Kulttuurikasarmi on toteutettu suojeltuun entiseen Helsingin Linja-autoaseman rakennukseen, johon on rakennettu lisäosana lasipaviljonki Narinkkatorin puolelle. Palveluina Kultturikasarmista löytyy BioRexin kolmen elokuvasalin lisänä ravintolakulttuuria edustavat Henry’s Distillery, Henry’s Music Bar, Café Kasarmi ja tapahtumatila Events. Näin Kulttuurikasarmi yhdistää Helsingin keskustassa […]

Lue lisää

Arden arviot: Kesä ja alkusyksy 2023

Lahjomaton olutarvioijamme, Arde arvioi -blogin Ari Juntunen otti käsittelyyn loppukesän oluet viimeisimmässä Olutposti-lehdessä. Nyt arvioita voi lukea myös netistä! Englanti, Liverpool: Azvex Strange Orrery 7,0 % ***½ Nottinghamin Neon Raptorissa aiemmin vaikuttanut Adam Henderson on kerännyt ansaittua mainetta Azvex-panimollaan. Nimi on muuten täysin keksitty, sana azvex ei tarkoita mitään. Brändin nimellä on haluttu maksimoida erottautumista […]

Lue lisää

Valtakunnallisen Kotiolutkilpailun voitto Sampo Järvelle

Kokenut kotiolutentekijä ja Pikkulintu-ravintoloiden ketjupäällikkö Sampo Järvi on voittanut Olutliiton järjestämän Valtakunnallisen Kotiolutkilpailun. Järvi pääsi oluillaan sekä lager- ja India Pale Ale- sarjoissa palkintosijoille ja oli näin menestynein kotioluentekijä tämän vuoden kilpailussa. Suomen vanhimpaan kotiolutkisaan, Olutliiton isännöimään Valtakunnalliseen Kotiolutkilpailuun saapui tänä vuonna 208 kappaletta oluita 79 kilpailijalta ja ne arviointiin vajaa kolmisenkymmenen tuomarin voimin. Kokeneen […]

Lue lisää

Skotlannin pienpanimoaatelia: Traquair House Brewery

Toimittajamme Janne Koskenniemi tutustui Skotlannin vanhimmassa asuinrakennuksessa sijaitsevaan Traquair House Breweryyn. Vaikka Skotlanti elääkin viskimaan maineessa, on oluen valmistamisella maassa historioitsijoiden mukaan yli 5000-vuotinen perinne. Kuten muualla maailmassa, olivat tuon ajan oluen valmistamisen perinteet toki erilaisia kuin millaiseen olemme tottuneet tänä päivänä. Meille tutumman oluenpanemisen perinteen voidaan katsoa alkaneen Skotlannissa 1100-luvulla. Tuolloin oluen valmistusta on […]

Lue lisää

Kirja-arvio: Randy Mosher – Mastering Homebrew: The Complete Guide to Brewing Delicious Beer

Netti on pullollaan kotiolutta koskevaa tietoa ja kotipanija löytääkin useimmiten tarvitsemansa tiedon muutamalla klikkauksella. Toisinaan on kuitenkin syytä pitää taukoa ruutuajasta ja tarttua perinteiseen kirjaan. Tässä sarjassa Kotiolutposti esittelee alan kirjallisuuden klassikoita, jotka tarjoavat hyvää perustietoa ja uusia näkökulmia myös kokeneemmille harrastajille. Randy Mosher – Mastering Homebrew: The Complete Guide to Brewing Delicious Beer Olutguru […]

Lue lisää

Leivo isälle tuhti portterisuklaakakku vadelmaraidalla

Isänpäiväksi voi pyöräyttää tuhdin portterisuklaakakun ja kaataa lasiin sen seuraksi paahteista portteria, stouttia tai vadelmalla maustettua hapanolutta. Portterisuklaakakku vadelmaraidalla 200 g tummaa suklaata 100 g maitosuklaata 200 g voita 4 kanamunaa 3 dl palmu/ruokosokeria 1 tl vaniljasokeria 2 rkl perunajauhoa 1/2 dl tuhtia portteria tai stoutia 1 dl vadelmahilloa Laita leivinpaperia irtopohjavuokaan niin että leivinpaperi […]

Lue lisää