Artikkelit

Valmista joulusahti nyt

Sahtia haluaa joulupöytään, se kannattaa tehdä nyt! Sahti on oma lukunsa Suomen oluthistoriassa. Se on ainoita edelleen valmistettavia alkuperäisoluita belgialaisen lambic-oluen ohella ja näin sen merkitys kansainväliseen olutperinteeseen on kiistaton. Monet olutasiantuntijat ympäri maailmaa ovatkin nostaneet sahdin yhdeksi mielenkiintoisimmista oluttyyleistä sen erilaisen valmistustavan ja maun takia. Sahtiperinne Sahtiperinne on säilynyt parhaiten Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä ja Pohjois-Satakunnassa. […]

Lue lisää

Näyttelijä ja viljelijä Jussi Vatanen: Omasta mallasohrasta pantu olut kiinnostaa

Näyttelijä Jussi Vatanen tunnetaan monesta tv-sarjasta ja elokuvasta sekä erityisesti nyt syksyllä ensi-iltansa saaneesta, palkitusta Aki Kaurismäen Kuolleet lehdet -elokuvasta, mutta harva tietää että hänellä on myös tiiviisti olueen liittyvä toinen ammatti. Vatanen pyörittää sisarustensa kanssa viljelytilaa Ylä-Savon Sonkajärvellä. Maanviljelijäksi Vatanen ei päätynyt sattumalta, vaan tilan sukupolvenvaihdoksen myötä. Perinteikkäästä maitotilasta leivottiin viljelytila, jossa tuotetaan sekä […]

Lue lisää

Kippistä kotimaisella oluella itsenäisyyspäivänä!

Tänään 6.12. on Suomen itsenäisyyspäivä. Mikä onkaan parempi tapa kuin juhlistaa sitä kilistämällä kotimaisella oluella! Katso lisää: Olutpostin itsenäisyysmenu: camembert&punajuurisalaatti, stoutmarinoitua filettä ja portterikakkua vadelmaraidalla

Lue lisää

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto mukaan Hotelli- ja ravintolamuseon tukijoukkoihin

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto liittyy vuoden 2024 alussa mukaan Hotelli- ja ravintolamuseosäätiöön. Museosäätiö tekee tunnetuksi majoitus-, matkailu- ja ravitsemisalaa sekä ruoka- ja juomakulttuuria ja välittää tietoa niiden kehittymisestä ja muuttumisesta säätiön ylläpitämän Hotelli- ja ravintolamuseon kautta. – Toivotamme Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton lämpimästi tervetulleeksi mukaan! Mitä laajempi taustayhteisöjen verkosto ja yhteisö Hotelli- ja ravintolamuseon ympärillä on, sitä […]

Lue lisää

Hardangerinvuonon siiderimainetta rakentamassa – hop on hop off -risteilyllä tutustut alueen siidereihin 

Siideritoimittajamme Mariaana Nelimarkka Norjan siideri-ihmeiden parissa. Tiesitkö, että Norja on siiderimaa? Vuonojen maassa on panostettu siiderikulttuurin kehittämiseen vuosituhannen vaihteesta lähtien. Tänä vuonna Vestlandissa on voinut tutustua Hardangerin alueen siiderituottajiin ainutlaatuisella siideriristeilyllä. Miten norjalainen Hardanger ja sen siideri voisi nousta maailman tunnetuimpien alkuperätuotteiden listalle? Tätä kysymystä ratkoo Hardangerin siiderituottajien puhenainen Anna Gursli Langesæter, joka edustaa alueen […]

Lue lisää