Sinebrychoff Juomaposti

Artikkelit

Jaskan Kaljat: Ruususen Sahti

Ruususen Sahti Pitäähän se juhannuksena sahtia olla ja niinhän sitä olikin. Tällä kertaa sain maistooni Erno Ruususen valmistamaa sahtia. Erno Innostui sahdin valmistuksesta vuonna 2010, kun hän muutti mummunsa vanhaan maalaistaloon, jossa on sahtia tehty vuosia. Sahdin valmistusta ei ole kukaan hänelle opettanut, vaan itseoppineena on jalostanut tätä taitoa omanlaisekseen. Ernolla on vyöllään jo kaksi […]

Lue lisää

OLUTFM selvitti kyläpanimon salat

Mathildedalen on pieni kylä, jossa on kuitenkin ihan oma panimo. OLUTFM:n Anikó Lehtinen kävi katsomassa miten Mathildedalenin panimo rakentuu osana kyläyhteisöä, selviääkö myymällä oluita pääosin paikallisesti ja maistelemassa oluita panimon perustajan Tuomo Holmin kanssa. Kuuntele podcast TÄÄLTÄ. OLUTFM:n kuulet BusinessFM:ltä aina perjantaisin kello 10 sekä uusintana perjantaisin ja lauantaisin kello 18 heti uutisten jälkeen. Kuuntele […]

Lue lisää

Olutpakina: Kiittämättömien kestit

Olipa kerran suurkreivin olutkestit antimineen. Sinne kutsuttiin vieraita kautta kyläin, kautta maiden, kautta mannuin. Pötyä oli pöydässä niin, että jalat ja työmoraali notkuivat pöydiltä ja tarjoilijoilta. Muhkeita savuoluella höystettyjä burgereita, mahtavia mausteisia salaatteja, belgioluessa höyrytettyjä simpukoita, stoutissa kypsytettyä lammasta ja niin paljon juustoja, ettei hovimestarikaan tiennyt kaikkien nimiä. Ja siinä oli vasta alkupalat. Jälkiruokapöydän jäätelölastin […]

Lue lisää

Jaskan Kaljat: Maistossa Westvleteren 12, Struise Pannepot Reserva 2009 ja Rochefort 8 (5yo)

Belgian reissun fiiliksiä hakemassa! Belgian reissu on aivan kulman takana ja edessä reissu hienoon olutmaahan, jossa paljon loistavia oluita ja hienoja panimoita. Olut on elintarvike, eikä mikään saatanallinen paha, jota se täällä meillä on. Tässä on vielä viimeiset päivät tullut hiottua tulevaa reissua kohilleen ja nyt on aika vielä ottaa jääkaapista parit maistiaiset ennen siirtymistä […]

Lue lisää

Oispaolutmestari-podcast: Mallas ja mäskäys

Oispaolutmestari -podcast käy läpi mäskäyksen salat ja maltaan sielun. Miksi vilja pitää idättää ennen oluentekoa ja miten oluen väri muodostuu, miksi olut tehdään ohrasta ja mitä on vierre? Kuuntele täältä ja selvitä. Oispaolutmestari-podcast on kerran viikossa ilmestyvä, kesän kestävä podcast-sarja, jossa pyritään kansantajuisesti käymään läpi oluen perusteet. Podcast on suunnattu varsinkin oluesta kiinnostuneille ja olutmatkaansa […]

Lue lisää

Hartwall avaa panimonsa ovet kaikille Lahdessa

Hartwallin panimoa on uudistettu Lahdessa: sinne on avattu kaikille avoin panimomyymälä ja myös Hartwallin vierailukeskus aukeaa syksyllä uudistettuna. Vierailijat pääsevät tutustumaan juomavalikoimaan, sekä näkemään miten virvoitusjuomia tehdään ja olutta pannaan. Hartwallin uusi panimomyymälä on nyt auki Lahdessa ja vierailukeskus aukeaa syksyllä. Panimomyymälässä on tarjolla paljon erilaisia Hartwallin juomia, kuten laaja valikoima erikoisoluita. Lisäksi kaupasta saa […]

Lue lisää

Tuopillinen: Hartwallin Mattsson-oluet

Hartwall lähestyi ja lähetti sisäisen ”pienpanimonsa” Mattssonin oluita maistettavaksi. Jos en olisi törmännyt talvella baarissa Mattsson Imperial Porteriin, olisin suorastaan hämmästynyt, koska olin jo puolivarma, että koko ideasta oli luovuttu kaikessa hiljaisuudessa ja Hartwallin pikkupanimo jätetty koekeittämöksi. Jos tarina ei ole tuttu, niin Mattsson on siis Hartwallin Lahden ison panimon keskellä oleva pienpanimo-kokoinen laitos. Se […]

Lue lisää

Reittausblogi: Saisonkesä 2019: Beer Hunter’s / Õllenaut / De Glazen Toren

Saisonkesän tiimellyksessä maistetut saisonit/blondet/farmhouse alet nousivat viimekertaisen kolmikon jälkeen jo kokonaislukemaan 36 kpl. Eikä siinä vielä kaikki – lisää nimittäin tulee! Tässä seuraavat kolme. Beer Hunter’s Mufloni Saison de Randonneur 6,0% | Vesi, ohra- ja vehnämallas, kaura, humala, hiiva Porilainen Mufloni on ainakin minulle se Suomen oma klassikkosaison. Jo pidempään saatavilla ollut ja aina maukas […]

Lue lisää