Artikkelit

Kokeile olutta tapasten kera!

Olutreissu neuvoo, mitä olutta voi tarjota niin oliivien, chorizon, tomaattibruchetan kuin manchego-juuston kanssa. Nämä Etelä-Euroopan herkut on totuttu näkemään viinien parina, mutta löytyy niihin erinomaiset olutparituksetkin. Kokoa iltapalalautanen tapaksista ja varaa oluita mukaan. Olut on erinomainen kumppani kaikelle naposteltavalle, kunhan muistetaan muutama sääntö. Tapaksissa on usein happamia makuja tomaatin, oliiviöljyn ja kypsytettyjen juustojen takia, oliivit […]

Lue lisää

Järjestä kansainvälinen pubi-tasting kotona Olutreissun malliin!

Matkaa pubimakuihin oluen kera. Olutreissu neuvoo, mitä olutta voi tarjota niin belgialaisittain kovan juuston ja sinapin, aasialaisittain wasabipähkinöiden, eurooppalaisittain salamimakkaran tai englantilaisittain kananmunan ja etikan kanssa. Kokeile nämä Olutreissun takuuvarmat yhdistelmät: Goudaa ja kirpeää sinappia  ja Duvel, vaalea belgiolut. Suolainen juusto dipattuna kirpeään sinappiin saa hyvän vastapainon hedelmäisen makeasta oluesta. Wasabipähkinät ja Hitachino Nest White […]

Lue lisää

Suomen Paras Olut -kisa tulee taas kesäkuussa

Suomen Paras Olut -kilpailu käydään 8–9.6.2024. jo 14. kerran. Kyseessä on ainoa pelkästään suomalaisia oluita tuomaroiva kisa, johon voivat osallistua sekä isot että pienet panimot. Suomen Paras Olut -kilpailun tavoite on nostaa suomalaisten oluiden arvostusta ja tehdä sekä oluita että niiden valmistajia tunnetuiksi. Kisan on järjestänyt sen perustamisesta lähtien Suomalainen Olut ry, jonka jäseniä ovat […]

Lue lisää

Olutreissun leivostasting

Olutreissun kanssa maistellaan tällä kertaa leivoksia ja oluita.Tästä saat vinkit mitä olutta voi tarjota niin pullan, lihapasteijan, juustokakun kuin porkkanakakunkin kanssa.

Lue lisää