Artikkelit

Viikon olut ja ruoka -pari: Kolmen suklaan kakku ja hapanoluthunajaviikunat

Rakasta oluella ja ruualla! Suklaa on lemmenruuista tunnetuin ja sitähän pidetään jopa rakkauden korvikkeena. Tässä kakussa suklaata on jopa kolme eri lajia, joten rakkautta riittää. Suuhun sulavan jälkiruuan kanssa tarjotaan suun täyttäviä, tuhteja oluita kuten paahteisten siirappista imperial stouttia tai lämmittävää barley wineä. Suklaassa mielihyvän tunnetta aikaansaavaa serotoniinia tulee kaakaohedelmien sisältä löytyvistä kaakaopavuista. Hapanoluella ja […]

Lue lisää

Espoolaispanimon olutmäskistä tehdään lannoitetta

Espoolaisen Tired Uncle Brewing Co. -panimon tuotannossa syntyvää olutmäskiä aletaan muuntaa lannoitteeksi Ecolutionin bioreaktorilla. Menetelmä on Suomessa uusi, mutta Budweiser käyttää Ecolutionin teknologiaa jo Kiinassa. Oluenteon yksi merkittävä sivuvirta on mäskäyksessä syntyvä märkä mallasohrarouhe eli mäski. Tätä mäskiä voidaan jälleenhyödyntää eri lailla, tyäöstämällä se mm. rehuksi, biokaasuksi tai joissain määrin leipomo- ja elintarviketeollisuudessa. Suuri osa […]

Lue lisää

Tuomas Hämäläinen on Suomen Paras baarimestari 2024

Helsingissä työskentelevä Tuomas Hämäläinen on voittanut Baarimestari SM 2024 -kilpailun, joka pidettiin maaliskuun lopussa Butcher´s Helsingissä. Kilpailu käytiin kolmessa osassa, joista kaksi vaati cocktailosaamista ja yksi suoritettiin sokkomaistamisena. Kilpailussa 8 finalistia valmisti ja esitteli jo semifinaaleissa tehdyn juomansa, tuomareiden arvioidessa sekä juoman ulkonäköä, aromia ja makua. Finaalissa kisasivat Tuomas Hämäläinen, Jenni Korpelainen, Markus Sillanpää, Elisa […]

Lue lisää