Arde Arvioi: Sessio #5: Toimeksianto helmikuulle 2018

Olutblogien kuukausittainen sessiokirjoitussarja etenee helmikuussa jo viidenteen osaansa. Kuukausi on lyhyt, joten pistän toimeksiannon jakeluun saman tien. Tässä vielä linkit sarjan aikaisempiin osiin.
— 
Sessio #1: AlustusKooste
Sessio #2: Alustus Kooste
Sessio #3: AlustusKooste
Sessio #4: AlustusKooste
— 
Mietin pitkään aihetta, josta kehottaisin olutbloggaajia kirjoittamaan. Teoriassa aiheita on paljon, mutta mikä kiinnostaisi mahdollisimman monia kirjoittajia ja lukijoita? Lopulta en osannut kunnolla päättää, vaan otin kylmästi itselleni läheisen kohteen, joka on:

Olutmatkailu

Olutmatkailu tai olutturismi tai olutlomailu on jo niin suosittua, että USA:ssa ilmiölle on kehitetty oma sanakin, beercation. Olut on tuoretuote, joten vakavammin olueen suhtautuessa mieleen saattaa tulla vierailu suosikkioluiden valmistusalueella. Panimoista ja olutfestivaaleista on tullut turistikohteita, joihin matkustetaan toisilta mantereiltakin. Talouden nousukausi alkaa olla kuumimmillaan, joten ihmisillä on aiempaa enemmän rahaa käytettävissä matkailuun. Suomessakin aihe alkaa olla entistä ajankohtaisempi, kun pienpanimot saivat lopulta ulosmyyntioikeuden. Helsingissä jo viritellään ohjattuja turistikierroksia panimobaareihin ja jopa Kainuussa bed & breakfast -yrittäjä rakentaa panimoa lisähoukuttimeksi.

Totuttuun tapaan alustuksessa ei ohjata bloggaajia sen tarkemmin, vaan käsittelytapa jää kirjoittajan päätettäväksi. Tässä joitain mahdollisia lähestymissuuntia:

– seikkailuni Etelämantereen ja Pohjois-Korean olutkeitailla
– olut ei ole tuoretta, jos sitä ei saa suoraan käymistankista
– huonoin olutmatkailukohde
– miksi matkustaa, kun parasta olutta voi tehdä itse
– Porin panimoista Suomen ykkösturismikohde?
– olutfestivaalit,—  syy matkustaa vai pysytellä kaukana?
— 

Toivon blogistikollegoiltani julkaisuja 23-25.2.2018 ja yhteenvedon pyrin kirjoittamaan 28.2.2018.