Viikon olut ja ruoka -pari: Oluinen tomaatti Tarte Tatin ja gose

Tomaatti sopii hyvin illanistujaispiiraan mauksi. Mausta tomaattipiiras hieman suolaisella gose-oluella, niin herkku on parhaimmillaan.

Oluinen tomaatti Tarte Tatin

  • 1 levy lehtitaikinaa
  • noin 20-25 kpl kirsikkatomaatteja
  • nokare voita
  • oliiviöljyä
  • 1/2 dl gose-olutta
  • noin 1 rkl hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuoretta basilikaa

Ota lehtitaikina pakkasesta. Puolita kirsikkatomaatit. Laita voi ja öljy valurautapannulle ja tomaatit perään. Kuullota hetki, lisää olut ja hunaja, anna kuullottua hetken. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kauli lehtitaikina hieman isommaksi kuin valurautapannu. Aseta lehtitaikinalevy valurautapannuun kevyesti painellen tomaattien päälle. Taita reunoja alas niin että taikina on tiiviisti reunoille asti. Tee muutama viilto taikinaan, josta höyry pääsee ulos.

Paista 200 -asteessa uunissa noin 35-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä ja irrota reuna veitsellä pannun reunasta. Aseta tarjoilulautanen pannun päälle ja keikauta ympäri. Ripottele päälle tuoretta basilikaa ja sormisuolaa.

Juomasuositus: Pirteä gose, sitrusmainen belgityylinen vehnäolut, raikas APA

Kuvat: Aniko Lehtinen

Katso lisää:

Viikon olut ja ruoka -pari: Oluinen Mac & Cheese ja vehnäolut